bouwkundige keuring monumentaal pand

Bouwkundige Keuring Monumentaal Pand


Bouwkundige keuring monumentaal pand. Kies voor een bouwkundig zwaargewicht met 30 jaar ervaring als u van plan bent een monumentaal pand te kopen in Utrecht. Ik voer bouwkundige keuringen uit door heel Nederland. Bekijk de vele video’s op deze website want het geeft een duidelijk beeld over mijn bouwkundige activiteiten.

In Utrecht staan veel monumentale panden en dan vooral in de oude binnenstad. Vele monumentale panden zijn meestal vele honderden jaren oud. En de tand des tijds heeft doorgaans geen goede invloed gehad op de bouwkundige kwaliteit van het monument.

Vele grachtenpanden en herenhuizen en andere monumentale panden zijn door mij gekeurd, misschien wel honderden monumentale panden. Voordat ik huizen ging keuren werkte ik als aannemer en onder mijn leiding zijn vele grachtenpanden verbouwd, gerestaureerd of gerenoveerd. Deze expertise en kennis neem ik mee naar de bouwkundige keuring. U bent hierdoor verzekert van een bouwkundige die weet waar die over praat. Indien u het wenst overhandig ik u graag een overzicht met referenties inclusief de bijbehorende telefoonnummers. Bel 030-2072219

Mijn kennis is niet beperkt maar juist heel breed. Ik kan nagenoeg al u vragen tijdens de  bouwkundige keuring beantwoorden en onderbouwen. Om een goede aankoopbeslissing te kunnen is niet alleen de aankoopprijs belangrijk, maar ook de kosten van onderhoud.

De enorme ervaring die ik door de jaren heb opgedaan met het restaureren van monumentale panden komt u zeker ten goede.

Lees de recensies van vele tevreden huizenkopers

 

 

Bouwkundige keuring monumentaal pand


Monumentale pand hebben kwetsbaar voegwerk. Het voegwerk is vaak ernstig aangetast door zure regen en luchtvervuiling. De voegen bestaan namelijk uit kalkhoudende mortel. En zuur lost kalk op.

Monumentale panden hebben massieve muren die over het algemeen 1-steens dik zijn, er is dus geen spouw. Dit betekent dat het gebouw erg kwetsbaar is voor vocht. Dus slecht voegwerk zorgt ervoor dat de muur vocht op zuigt.

Vocht is de pest voor uw monumentale pand. De buitengevel moet dus in een goede bouwkundige conditie zijn en dan vooral het monumentale voegwerk. maar niet alleen het voegwerk is belangrijk, maar ook de manier waarop de gevel behandeld is. Veel monumentale gevels zijn aan de buitenkant zwart geschilderd of in de olie gezet. Op een afstand kan dat er erg mooi uit zien, maar schijn kan erg bedriegen. Zettingen en scheuren en het voegwerk worden door de zwarte verf gecamoufleerd. Je hebt een geoefend oog en veel ervaring nodig om de kwaliteit van een monumentaal pand te kunnen beoordelen.

Een monumentale gevel moet kunnen ademen van binnen naar buiten zodat vocht zich niet ophoopt in de gevel. Als men de verkeerde buitenverf of olie toepast op de gevel kan dit desastreuze gevolgen hebben voor uw waardevolle monument. Op dit moment zijn er veel opdrachtgevers die van mijn expertise gebruik maken. Ik help hen met praktische adviezen bij de restauratie van hun monumentale pand. Dus Fred staat dus ook klaar voor u nadat u het monumentale pand heeft gekocht. Voor een meerjarenonderhoudsplan bent u bij mij aan het goede adres.

 

bouwkundige keuring monumentaal pand
dakinspectie monumentaal pand
vochtbestrijding Utrecht
woning inspectie Utrecht

Fred heeft voor ons een monumentaal pand in de oude binnenstad van Utrecht bouwkundig gekeurd. Omdat het een erg oud huis betrof hebben wij extra veel aandacht besteed aan het vinden van de juiste bouwkundige keurder. Wij zijn op basis van referenties bij Fred uitgekomen en hij heeft ons niet teleurgesteld. Integendeel, Fred is onafhankelijk, erg professioneel en kundig en zegt waar het op staat (ook wanneer je dit liever niet wil horen). Hij heeft ons eerlijk en erg goed geadviseerd en dit heeft ons behoed voor de aankoop van een huis met toekomstige funderingsproblemen (zowel verzwakking als waterschade) en gewaarschuwd voor een “creatieve” NEN-meting waardoor de m2 prijs te hoog was. Kortom, risico’s die gezien de prijs van het huis onacceptabel waren en ons een financiële strop hadden kunnen bezorgen. ​ Bedankt, wij komen zeker terug!

Hele goeie ervaring met twee bouwkundige keuringen van Fred: hij heeft duidelijk kennis van zaken en gaat grondig te werk. In het eerste huis verschillende problemen ontdekt waardoor de koop niet doorging. Daar zijn we achteraf heel blij om! Nu opnieuw van zijn diensten gebruik gemaakt en wederom een prettige ervaring: gelukkig in dit huis geen gebreken. Ik zou Fred zeker aanraden als u een monumentaal pand wilt kopen in Utrecht

Funderingsproblemen in Utrecht


Monumentale panden kampen vaak met funderingsproblemen. Helaas zijn er weinig keurmeesters in Nederland die voldoende kennis hebben om funderingsproblemen te herkennen. Hierdoor loopt u als koper een onnodig groot financieel risico, want een funderingsgebrek is doorgaans het meest kostbare bouwkundige gebrek.

Monumentale panden zijn vaak de duurdere panden om te kopen en juist hier verdienen de makelaars de grote bedragen waardoor zij niet altijd eerlijk zijn als ze een monumentaal pand  proberen te verkopen.

 

Houtworm


Juist in monumentale panden kom ik regelmatig houtworm, huiszwam of ander ongedierte tegen. Verwaarloosd dakwerk of optrekkend of doorslaand vocht gecombineerd met juiste temperatuur en een hoge luchtvochtigheid zijn de voorwaarden waardoor  houtworm en ander ongedierte kan overleven.

Veel bedrijven pakken alleen de gevolgschade aan. De houtworm wordt verdelgt maar komt terug omdat de vochtproblemen niet definitief opgelost zijn. Het is daarom voor u als koper van monumentaal pand om op door een deskundige geïnformeerd wordt.

Houtworm, huiszwam of boktorren kunnen de houten constructies van monumentale panden ernstig aantasten en zelfs zo ernstig dat de draagkracht van balken ontoereikend is en dat je letterlijk door een vloer zakt.

Een geoefend oog en een infrarood camera brengt veel vochtproblemen aan het licht. Ook na de bouwkundige keuring staat Fred voor u klaar met raad en daad.

bouwkundige keuring monumentaal pand
bouwkundige keuring monumentaal pand
bouwkundige keuring monumentaal pand